FÖRFATTARE & REDAKTÖR

Med min bakgrund inom journalistik har faktaböcker alltid legat närmare till hands än skönlitterära diton.
Tre stycken har det blivit hittills – ett tidsdokument, en antologi och en handbok i hur en hittar sin drivkraft och använder den för att förändra världen.


 
Maria var redaktör i ett bokprojekt som jag var beställare för. Maria är otroligt bra på att förstå nyanser och komplexa samband, hon är leveranssäker och rolig och lätt att jobba med. Det här projektet var stort och med många inblandade. Tack vare Maria gick det smidigt och resultatet blev superbra. Jag kan varmt rekommendera Maria och jag kommer definitivt anlita henne igen (om hon vill vill säga 😊).
— Linda Segerblom, vd Brid
 
gor skillnad.jpg

GÖR SKILLNAD! (Norstedts, september 2019)

Klimatet är den avgörande frågan för vår tid, och för tiden framför oss. Gör skillnad! tar den på största allvar, men tror också att varje val som individen gör spelar roll. Den här boken visar att ett liv med skärpta klimatglasögon är hållbart på fler sätt än ett. När vissa dörrar stängs öppnas helt nya möjligheter.
Gör skillnad! är skriven tillsammans med Emma Sundh och Johanna Nilsson, och är ett resultat av vårt arbete med nätverket Klimatklubben som grundades hösten 2018 – samma dag som FN:s klimatrapport släpptes.

det smarta landet.jpg

DET SMARTA LANDET SVERIGE (Volante, juni 2019)

Mänskligheten står för sin största utmaning någonsin – klimatförändringarna. Forskarna är eniga, ställer vi inte om står vi inför en katastrof. Hur hittar vi vägen framåt när samtiden präglas av rädsla? I denna antologi delar en rad prominenta personer med sig av inspirerade framtidsvisioner om hur Sverige kan gå före resten av världen och visa hur hållbarhet kan bli en framgångsfaktor. Men det måste ske med hjälp av framtidstro och starka visioner.
Det smarta landet Sverige skrevs på uppdrag av LRF.

dagensoutfit.jpg

DAGENS OUTFIT (Kalla Kulor Förlag, 2010)

Den svenska modebloggosfären var en av de första i världen, och plötsligt dominerande unga kvinnor en ny, digital värld. Kritiken dröjde inte – trots räckvidder som andra mediehus bara kunde drömma om och väl definierade målgrupper var det få som tog fenomenet på allvar. Snart tio år senare är de flesta profilerna i boken fortfarande online – och mer framgångsrika än någonsin. Idag är Dagens outfit – och andra inlägg i modebloggsdebatten ett tidsdokument om hur dagens influencermarknad grundades.