Rabarbertider, hurra! Att passa på att frossa i det som är i säsong är ju det allra bästa ändå!
Jag måste få tipsa om mitt favoritrecept på rabarberpaj, det är från tidningen Vår bästa mat och det är faktiskt den godaste rabarberpaj jag ätit trots att det är bara en enkel smulpaj.

Foto: Maria Soxbo/Husligheter
Smulpaj med rabarber
Det här behövs till 4-6 portioner
ca 500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1/2-1 dl socker
1 dl mandelspån
Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.Blanda potatismjöl och socker och fördela över rabarbern. Rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa. Strö över smuldegen över rabarbern. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Tack, den måste provas! ♥
Åh vad gott det ser ut! Det receptet får jag nog prova en dag. Tror nog att jag har de flesta ingredien´serna hemma.
Låter sannerligen gott med mandelmassa, kardemumma och mandelspån. De ingredienserna har vi inte gjort smulpaj med tidigare, måste prova.
Dock vill jag ha riktig vaniljsås till. 🙂
Låter fantastiskt. Jag kan också rekommendera Linda Skugges(!) knäckiga rabarberpaj (googla så får du upp receptet), rätt söt men galet god, särskilt ljummen med kall vaniljglass. Och vad är det för härlig illrosa duk(?) du har på bordet?
Jenny: Åh, tack för tipset! Och duken, tja det är en…kjol. =)
Tack för tipset, detta låter ljuvligt. Längtar efter att rabarbern på landet ska växa till sig.
Åh, detta ska sparas i receptmappen! Gott och enkelt är ju det bästa 🙂
Maria: hahaha, en kjol! Ja jädrars vilket ppa du kan få ut av den kjolen när den kan extraknäcka som fond också. För någon vidare duk har jag svårt att se att den är. =)
Jenny: Hahaha! Den är ingen vidare fond heller eftersom det är en minikjol – man får bara plåta små saker mot den, som rabarberpajsbitar. Så fort vi pratar saker större än ett…marsvin blir det kris.
oooh fy vad gott! får testa mig på att göra en rabarberpaj snart =) MUMS!