Eftersom vi måste tömma kyl och frys helt i sommar när golven ska bytas har vi så sakteliga börjat inventera vad som egentligen döljer sig i alla lådor. Kvällens fynd blev överblivna smördegsplattor och vips var en enkel och smarrig vardagsefterrätt kirrad i form av en äppelkaka.
Enkel äppelkaka
Allt du behöver är ett äpple, en smördegsplatta, lite socker och kanel och så en klick glass, grädde eller vaniljsås. Skiva äpplet, täck plattan med klyftorna, strö lite socker och kanel på toppen och in i ugnen (200° i 20 min enligt min förpackning). Servera med sås, grädde eller glass – klart!
Smördeg är så tacksamt eftersom det blir så snyggt, och att slippa baka är skönt om man har ont om tid eller ork. Jag lade min platta på ett bakplåtspapper i långpannan och det går förstås att göra många samtidigt om man så vill – eller dela plattorna på hälften och göra dubbelt så många, mindre efterrätter (ej aktuellt när man har en deadline för frystömning, hehe).
Translation:The fastest, easiest apple pie ever. A pastry plate, an apple, some sugar and cinnamon and you’re done.
Jag gör något liknande men kavlar ut smördegen och viker den runt äpplena så blir det som ett lier äppelpaket.