Har ni lyssnat på senaste avsnittet av Elsas och Sofias podd Billgren Wood? Där handlar det om höstmaten, allt från smöriga grytor och chokladefterrätter till barocka dukningar.
Ett av knepen de pratar om är att inspireras av restauranger, och hur de serverar mat och tilltugg. Som små kuvertbröd uppträdda på en pinne till exempel.

Foto: Maria Soxbo/Husligheter
Ett annat knep jag sett på åtskilliga restauranger de senaste åren är att lägga upp smöret på någon form av sten istället för i en skål eller på ett fat. Jag testade det häromdagen, på en matt, terracottafärgad kakelplatta jag fick som inbjudan till en av Rodebjers modevisningar för flera år sen. Lite smör, strö flingsalt över – klart! Och stenen går alldeles utmärkt att diska efteråt. Kanske har du några kakelplattor eller stenprover hemma efter en renovering? Eller en fin skifferbit från plattläggning i trädgården? Dagens ”ta vad du har hemma”-tips!
Vilket bra tips jag har ju en skiffer skiva hemma, jag får prova i helgen. ❤️