Spridda skurar av content i den här bloggen just nu, förstår om ni blir lite yra i huvudet när politiska klimatinlägg, bakning och auktionsfynd varvas i en salig röra. Sånt är mitt liv just nu, jag hoppas ni vill hänga med ändå även om det kan bli tvära kast ibland!
Idag känns det till exempel helt rätt att tipsa om Plåthusets ljuvliga hallonscones som jag bakade förra helgen, och som blev total succé på alla fronter. Perfekt uppladdning inför allt från pulkabacke till långfärdsskridskotur i helgen! Receptet hittas här (och självklart är det frysta, svenska hallon som gäller).

Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter
Jag inspirerades av Plåthusets tillklippta bakplåtspapper istället för muffinsformar, funkade finfint!
Doften alltså! Kardemumma och varma hallon. Och så en lite knaprig skorpa tack vare farinsockret på toppen.
De här funkar ju faktiskt fint att packa med i utflyktsryggsäcken också, en behöver ju inte sitta vid ett bord inomhus och äta.
Jag serverade med diverse goda marmelader jag hade hemma, och istället för cream cheese använde jag Oatlys På mackan. Mums!
Okej, de blev aningens undergräddade i botten, min ugn är visst lite klenare än Plåthusets så nästa gång lämnar jag dem inne några minuter till. Men total succé ändå som sagt, och barnen tyckte det var väldigt kul att dela dem för att se hur mycket hallon de innehöll!
Fler sconesrecept
Enkla och supergoda scones på filmjölk
Mitt bästa recept på scones (ett inlägg som snart firar 10 år!)
Translation: Raspberry scones for breakfast this weekend?
Skön mix! Livet måste ju få vara lite så – en blandning av Alvar och lek, av motgång och framgång och av lättsamt och mer tänkvärt.
Haha, ja jag tycker ju det – även om det känns lite bisarrt när jag skriver inläggen! 🙂
Ser så gott ut! Och vad snitsigt att servera sconesen i muffinsform.