Jag har en favoritmarmelad, fikonvarianten från St Dalfour. Inte nog med att det är en fin burk att ställa fram på frukostbordet (hej, jag är en förpackningsnörd, remember?), det är också en marmelad där det enda sockret kommer från frukten vilket känns bra.
Men! Den har ett problem – den högsmala burken är hopplöst opraktisk. Teskedar blir för små och kladdiga om skaftet, och våra matskedar är för breda för att komma ner genom mynningen. Lösningen blev en lattesked! Säkert inget revolutionerande för er som dricker latte till vardags, men för mig som bara dricker te har köket ju inte direkt varit strösslat med latteskedar. Insikten slog mig på ett kafé, och vips var åtminstone ett litet vardagsproblem av I-landskaraktär avhjälpt!
Translation: I finally figured out how to handle the St Dalfour jars … My teaspoons are to short and my table spoons are to wide. The solution? A caffe latte spoon! Since I only drink tea this took me some time to figure out, but hey – maybe one or two of you have had similar problems?
_______________________________________________________________________
Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!
Hittade långa kaffeskedar: http://www.nordkok.se/produkter/victoria/latteskedar-6-delar… : )
Perfekta även för barnmatsburkar! Men det stadiet är ni ju förbi 🙂
Ser att du har de grå swedish grace. Har funderat länge på nya vardags-tallrikar och just nu ligger just de bäst till. Är du nöjd? Inga repor om man använder dom flitigt?
Emma, jag har faktiskt bara en assiett, en presspresent från lanseringen, men den är superfin! Törs inte uttala mig om tåligheten för de grå, men jag har vita muggar som körs flitigt i diskmaskin utan problem.
Den marmeladen är min favorit med, men vi använder den nästan bara till grillat kött – särskilt såhär på sommaren. Ungefär som gelé eller lingon till husmanskost blir den där perfekt med grillade lammkotletter eller en entrecote. Tips är att blanda en klick fikonmarmelad med creme fraiche, och så några droppar (bra!) tryffelolja i – mums-filibabba till grillade köttbiten!
Åhhh, vilket härligt tips – stort tack, det ska jag testa!