Just nu står de här skönheterna och förgyller mitt matbord – tänk om man kunde bevara dem så här för evigt och alltid mötas av detta på morgnarna?
Nu går ju tyvärr inte det, men lite längre står de allt om man matar dem med rätt saker, nämligen …
Isbitar! Tulpaner gillar kallt vatten, och har man som jag arrangerat sina franska skönheter som man vill ha dem är det lite meckigt att hela tiden byta vatten till kallare. Det är då man …
… kallar in sin minderårige, oavlönade assistent och får honom att mata blommorna med några kuber direkt från frysen. Vips kyls vattnet ner igen och tulpanerna mår förhoppningsvis lite bättre.
Alltså! Finns det vackrare blommor? Nu hoppas jag bara att istricket gör att får njuta av dem några extra dagar. Och du, när du köper nästa blombukett – köp svenskodlat och miljömärkt om du kan! (Färska snittblommor är typisk flygfraktsprodukt …)
Jepp, så gör jag med. Fungerar riktigt bra. Kombinera gärna med att ställa in blommorna i kylen över natten också.
Bra tips!
När jag väl byter vatten brukar jag också göra en ny snittyta vilket gör blommorna som nya igen.
Tillsätt gärna lite potatismjöl i vattnet så står tulpanerna raka och fina.
Just franska tulpaner är ju finast när de slokar, men tack för tipset – ska testa nästa gång jag köper vanliga!
Great tip! But I bought lovely long ones with big blooms, they are drooping so much from being so heavy.
Try some starch perhaps, like someone else suggested?
Bra tipps! Vilken otroligt fin kanna/vas! Var är den köpt?
Visst är den? Den heter Linné carafe och finns lite överallt.
Men, vilket bra tips! Ska jag absolut pröva nästa gång.
Älskar kreationen med ljusstakarna, bröt så himla snyggt mot bord och tulpanernas färger!