Åh, jag blev så förtjust i detta lilla knep – att arrangera buketten i många små ihopbundna vaser till ett arrangemang, som sedan kan splittas upp igen och spridas ut över hemmet om man så vill.
Och ja, det går så klart att ställa buketten i en stor vas och sedan dela upp den när vissa blommor börjar sloka, så är vi nog många som gör, men jag gillade att ha det tänket redan från början. Dessutom tänker jag att detta kan vara lite som att arrangera blommor i en Äng, dvs med ett galler på – lättare att få det snyggt?
Många små urdiskade flaskor och syltburkar blir ju perfekta för detta! Och ja, tänk på att snittblommor kan vara riktiga klimatbovar – bäst är ängs- och trädgårdsblommor och annars är det Svenskt sigill man ska kolla efter. Bilderna kommer från Food52, där det även finns massor av fina blomsterarrangemang trots att sajtens namn inte direkt avslöjar det.
Jag blev jätteinspirerad av det här inlägget! Tack Maria!