Hittills har vi haft helt osannolik tur med vädret (peppar, peppar) under vår semester – när jag skriver detta har vi haft 17 soliga dagar av 18 möjliga. I Sverige! Bara att tacka och ta emot, när svensk sommar serverar blå himmel, strax under 25 grader varmt i luften och 22 i vattnet (havet!) så kan jag inte tänka mig något bättre.
Foton: Maria Soxbo/Husligheter
Den enda regniga dagen hittills – vår bröllopsdag – så passade jag på att njuta av ruggvädret genom att plocka fram den här boken och baka Ebbas grova scones till frukost. Några pecannötter hade jag inte gömmorna, men de blev supergoda även utan. Perfekt till sommarfrukosten, eftermiddagsfikat eller varför inte filmkvällen i soffan? Tack för ett mumsigt recept, Ebba!
Ebbas grova scones
2,5 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g kallt smör
250 g (en burk) kesella
1 dl naturell lättyoghurt
2 dl grovt hackade pecannötter
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser. Hacka smör i små bitar och arbeta ihop med mjölet till en grovkornig ”deg”. Häll i kesella och yoghurt, rör ihop till en smet. Gör 10–12 runda bullar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda cirka 10 minuter.
Translation: It has rained for one single day of my vacation so far, and I took the opportunity to have scones for breakfast.
Vart oh vart har du fått tag på en RUND mon amie mugg? Som jag letar, men de går ju omkring 800kr på allt från blocket till tradera osv. BUHU.
Matilda, på Antikmässan för 5-6 år sedan. Då var de inte lika dyra, jag kanske betalade 450 eller nåt sånt för min.