Det börjar dra ihop sig och är det ni som är värdar för årets nyårsfirande så kanske dukningsplaneringen pågår för fullt? Här kommer 5 snabba knep som ger feststämning utan större besvär:
Bordsplacering med tomtebloss
Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter
Superenkelt och festligt – gör ett bordsplaceringskort och inkludera ett par tomtebloss! Jag tog paketetiketter i styv svart papp som redan hade hål för snöret och skar en extra liten skåra så att jag kunde trä in ett par tomtebloss. Jag dekorerade med en stjärna och textade namnet. Klart!
Bordsdekorationer av pastafjärilar
Rubriken på detta tips lät helt sjukt när jag skrev den, men faktum är ju att pastafjärilar, eller farfalle, ser ut som små partyflugor! Jag sprayade mina med lim och pudrade guldglitter över dem, men man kan så klart lika gärna spraya med guldfärg till exempel. En guldig tråd fick knyta ihop dem och sen är det bara att ringla ut din partygirlang över bordet.
Paketrosett på champagneglaset
Champagneglas är ju festliga i sig, men vill du knyta ihop dukningen lite extra är det tjusigt att pryda dem med något också. Jag tog mattsvarta paketrosetter med en självhäftande liten kudde bakom och tryckte helt sonika dit dem på glaset. De sitter förmodligen inte hela kvällen, men tillräckligt länge för att bordet ska se tjusigt ut på instagrambilderna …
Girlang med papperstjärnor
En riktig favorit som blir fin oavsett om man hänger dem i fönstret, över bordet eller i barnens rum! Antingen klipper du ut egna stjärnor i vit papp och racar över dem med symaskinen, eller så köper du färdiga stjärnor och knyter ihop dem med sytråd.
Fluga av servetten
Och så sista miniknepet – en servettfluga! Enklast tänkbara – nyp ihop servetten på mitten, ta en bit paketsnöre eller tillklippt, guldig pappersremsa och linda runt. Fäst med en bit tejp på baksidan och vips har du en nyårsdoftande dukningsdetalj.
För fler tips – kolla mitt inlägg från fjolårets dukning!
Så fint, så klyftigt! Älskar rosetterna <3
Jag tyckte tomteblåss var väldigt fint och en rolig idé förra året när jag dukade med det. Dock visade det sig att när vi tände dem vid bordet så ”regnade” det aska från tomteblossen som smälte sönder den vita borskivan. Så bordet blev förstört och svartprickigt. 🙁
Oj, aj då! Det var ju inte roligt alls, en oöm duk som samlar upp eventuell aska är alltså ett bra knep. Eller så får man instruera gästerna att inte tända vid bordet utan att ta med dem ut vid tolvslaget!