Okej, nu är det upplopp hörni! Snart är julen här! Om du (som jag) haft liiite för mycket att göra för att fixa en massa bak så har jag ett fiffigt quick-fix att bjuda på när det tar emot lite för mycket att bjuda på köpekakorna rakt av.
Köp en låda köpekakor av den hårda sorten (jag har bondkakor), en kaka vit choklad och figurströssel (finns hos de flesta välsorterade matbutiker). Smält chokladen i vattenbad, doppa en del av kakan i choklad och pilla dit lite strössel innan chokladen stelnar.
Är det brådis funkar det fint att få chokladen att stelna snabbare genom att ställa in fatet i kylen en stund. Ta bara fram dem lite innan servering så att de hinner bli rumstempererade igen.
Kakor med lite struktur ger en fin effekt när man doppar dem, eftersom chokladkanten blir ojämn. Som snö på en bergstopp! (Och man så klart använda mörk choklad också, jag valde vit mest för att jag ville få snökänslan (och för att jag inte gillar kakao, hehe).
Hur presenteras vinnarna i julkalendern?:)
Hej Sara! De kontaktas allt eftersom företagen utser dem, och sen presenteras alla vinnarna i januari när julaftonsluckan är avgjord. Lycka till!