Man älskar ju allt som sätter guldkant på tillvaron, och att pimpa iskuberna till sommarens alla läskande drycker är ju så enkelt det kan bli. Jag har faktiskt aldrig testat själv, men just nu är nätet strösslat med vackra isbitar så här kommer ett litet inspirerande bildsvep med tillhörande länkar för ”receptet” från andra som visar vägen!
Evelinas ekologiska lägger i ätbara syrénblommor (våra har precis blommat ut tyvärr, annars hade jag lätt härmats!).
Hemma med Helena fixade ätbar konfetti! Älskar den idén, måste testas!
Stylisten Ginny Branch valde att mixa olika sorters blommor. Lite mer jobb (att luska ut vilka som går att äta), men åh. Så. Vackert.
Oh Joy visade redan för två år sen ett väldigt läckert sätt att göra isbitar. Här krävs tid och planering och en väldig massa olika sorters fruktjuicer, men håll med om att bubbelvattnet skulle bli roligare att dricka med några såna här iskarameller i glaset!
Ett bonusknep är förstås att göra isbitarna i roliga former också! Song of Style fixade stjärnformade isbitar med blåbär och mynta till en Fourth of July-fest.
3 bonustips
- Koka vattnet och låt svalna innan du häller det i isbrickorna. Då blir isen klarare!
- Frys in melonkulor och hela vindruvor istället för vatten, så slipper du blaskig smak när isen smälter.
- För iskaffe blir det inte så lyckat med fruktis. Frys i stället in kaffe i en separat bricka för det!
Åh vilka vackra bilder. Väldigt inspirerande. Jag skulle kunna tänka mig att lägga frukt och bär i isbitar för att sedan kyla ner mitt vatten. Det blir lite mer subtil smak av det än när man blandar i massor med frukt rakt i vattnet, och det blir så mycket vackrare också.
Ha en fin tisdag.
/Jennifer
Åh, jag som köper hela påsar med färdig is…hahaha, får alltså sluta med det nu frysa in egen 🙂
Kram Anette