I början av månaden var vi över till Gotland för att stänga sommarhuset för vintern, och precis som i fjol kunde vi skörda drösvis med druvor från vår vildvuxna uteplats. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med dem, men fick tipset från Åsa att frysa in dem rätt och slätt.
Foto: Maria Soxbo/Husligheter
Det lät precis lagom ambitiöst för min smak, så jag täckte botten på en hel frysfackslåda med druvor. Och herregud, så gott! Nu fyller jag en liten skål då och då med detta nyttiga godis, och måste ju tipsa er att göra detsamma. Har man inte turen att ha egna druvor så finns det ju att köpa, tänk gärna på att köpa ekologiska då just druvor är en av de frukter som besprutas absolut hårdast och de gifterna är inga bra snacks …
Mitt enda råd i övrigt är att försöka styckefrysa så gott det går, dvs sprid ut dem i en form eller låda istället för att fylla påsar så att man lättare kan ta upp en näve då och då. Sen är det bara att mumsa i sig, de är goda både direkt ur frysen och halvtinade. Höstens läckraste – och finaste! – kvällsgodis!
Translation: Frozen grapes, so delicious!