I år hann jag faktiskt slänga ihop en rejäl sats bullar i god tid innan Kanelbullens dag, så frysen är full med smarriga snurror. Och i princip exakt när jag drog ut plåten ur ugnen så trillade ett recensionsex av denna nya kokbok in med posten, så nu måste jag kanske ändå tjoffa ihop en laddning till så jag kan prova något av alla dessa goda recept!
Men det recept jag till slut bakade efter var nytt för mig, och skapat av bakmästaren Roy Fares. Det är faktiskt lite av en blandning mellan kanel- och kardemummabullar, och de blev verkligen otroligt fluffiga och härliga! Eftersom jag spontanbakade en kväll hade jag alla ingredienser hemma utom mandelmassan och det blev ändå drömgoda, så till nästa gång lär de bli ännu godare! Här är receptet.
Barnen fick hjälpa till, både att förbereda degen, göra själva bullarna och det roligaste – att pensla med ägg och sprinkla pärlsocker över. Den fina glansen kommer sig av en blixtsnabb pensling med sockerlag efter att de är färdiggräddade!
Mums! Glad kanelbullens dag på er, och hojta om ni redan hittat ett favvorecept i Bullar-boken, för jag har lite svårt att välja vilket jag ska ta först …
Translation: Tomorrow it’s cinnamon bun day!