För en vecka sen ungefär behövde jag en tjusig kaka till en plåtning, och kom fram till att den godaste fläderkakan i klassisk sockerkaksform passade perfekt! Receptet har jag bloggat om här (förra gången gjorde jag den i en helt annat form!), och så pyntade jag med några fläderblommor i sista sekund (eftersom de slokar så sorgligt snabbt).

Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter
Även i glasyren är det flädersaft, så ljuvligt somrigt när allt är genomsyrat av den somrigaste av smaker! Med fryst flädersaft går den ju att göra året om dessutom, med tanke på att flädern alldeles snart är överblommad här i Stockholmstrakten.
Jag tog några egna bilder också, inte minst för att visa loppisfyndet i bild – en helt fantastiskt fin bricka, lång och smal och med det perfekta mönstret. ”Loppisfynd” ja, men det är inte jag som fyndat utan Gustav Broström – @gustavsloppis är ett följtips om något eftersom han med jämna mellanrum lägger ut sina fantastiska fynd till vidareförsäljning. Så var det med den här brickan som jag föll pladask för redan när han hittade den, så jag knep den snabbt som ögat.
Och plåtningen då, vad handlade den om? Jo, mitt nya kök så klart! I morgon visar jag upp det i världens längsta blogginlägg, kika in då vettja!
Translation: Elderberry cake and the loveliest of trays!
Spännande! Längtar till imorgon 🙂
Vad roligt att höra! <3