När åt ni fattiga riddare senast? Förra helgen var jag själv med barnen och bestämde mig för att vi skulle maxa myset på lördagen. Jag såg till att vi hade lite extra bröd och några ägg hemma, och så lyxade jag till det med en låda jordgubbar, lite hjortronsylt och yoghurt med stött kardemumma i som tillbehör. Succén var ett faktum – jag hann nätt och jämnt fota resultatet innan mina femåringar kastade sig över faten.
Recept på fattiga riddare
Jag använde mig av Helenas recept och fem skivor bröd var helt perfekt för mig och två barn. Allt som behövs är alltså mjölk, ägg, bröd, kanel, socker, salt och smör.
Supersnabbt gjort, särskilt om alla tillbehör är förberedda innan så att de fattiga riddarna kan serveras rykande varma.
Tillbehör till fattiga riddare
Färska bär är allra godast till riddarna tycker jag, lite fräsch syrlighet till allt det söta är perfekt. Hjortronsylten hade vi hemma, men det funkar så klart med vilken sylt som helst. Helenas knep med yoghurt och stött kardemumma som tillbehör var också en hit, särskilt Alfred berömde ”såsen”.
Och Tilda som hintat om att det är dags att äta fattiga riddare minst en dag i veckan hela våren fick äntligen gehör.
Så mitt tips – köp med mjölk och ägg hem om du inte har det hemma, och damma av det lite torra brödet (eller offra ett färskt). Så otroligt mysigt sätt att starta helgen på!
Translation: We had French toast last weekend – such a treat!
Underbart! Det är så härligt att jag och dina kids har samma smaklökar 🙂
KRAM till hela familjen
Haha! Kram tillbaka!
Här hemma serveras det fattiga riddare varje söndag morgon – gjorda på brioche från Picard. Rekommenderas!
Åh, det lät ju oerhört smarrigt! Annars gillar jag tanken på att göra dem på bröd som håller på att bli gammalt – återbruk och minskat matsvinn på kuppen. Men jag blev helt klart nyfiken så klart!